Om Unique Dental

Vår kunskap tänder leenden!

Sedan starten 2004 har Unique Dental utvecklats till att bli ett av Sveriges största och mest välrenommerade dentallaboratorium.

Våra kunder finns i Sverige, Norge, Finland och Schweiz. Många av våra kunder är protetikspecialister med ofta komplicerade beställningar, som ställer stora krav på oss som leverantör. Något som är både utvecklande och krävande.Vi var tidigt med i den digitala utvecklingen och har i dag en stor cad/cam- avdelning med ett flertal scanners och designstationer. Vi fräser de flesta av våra underkonstruktioner, zirkonia, co-cr, titan och plast, i egna fräsmaskiner.

Numera får vi också fler och fler digitala avtryck. Utvecklingen är tydlig och vi är beredda även här. Så om du vill ha en samarbetspartner att utvecklas tillsammans med så är Unique Dental ditt självklara val.

Tekniskt ligger vi alltid i framkant!

Vår taktik har vi aldrig ruckat på. Vi skall ligga i framkant vad gäller ny teknik. Konkret betyder det stora satsningar på vår cad/cam-avdelning där vi effektivt och med stor precision framställer underkonstruktioner i flera olika material.

Vi har de senaste modellerna av helautomatiska fräsmaskiner. Detta gör att vi höjer kvalitetsnivån och att vi kan producera med bättre kontroll över hela processen. Vi tar också emot avtryck från de flesta digitala avtryckssystemen.

Men avancerad teknik är förstås inte allt. Våra kunder har alltid möjlighet att själv välja den teknik de vill arbeta med. Vi tycker också att det är viktigt att du som tandläkare har direktkontakt med teknikern.

Det nära samarbetet underlättar arbetsprocessen och gör det möjligt att komma med synpunkter under arbetets gång.